0884 72 45 02  ivanova.profiassist
profiasist
Назад
На колко години идва старостта?

На колко години идва старостта?

27.09.2017

Старостта започва на 59 години 2 месеца и 2 седмици. Това показват резултатите от проучване, поръчано от британското министерство на труда и пенсиите, съобщава вестник „Дейли телеграф“.


Това е средностатистическото възприятие за началото на старостта, съдейки по отговорите на анкетираните участници.
 

Проучването е обхванало 2162 британци над 16-годишна възраст. След анализа на получената информация изследователите са стигнали до извода, че възприемането на старостта варира според възрастта, пола и факта дали анкетираните работят или не.
 

Хората престават да се чувстват млади малко след като навършат 40 – на 40 години, осем месеца и две седмици. При мъжете това става по-рано – на 38 години и половина, а при жените на 42 години и девет месеца.
 

Жените мислят, че старостта започва на 60 години, четири месеца и две седмици, докато според мъжете тя започва на 58 години. Вероятно разминаването се дължи на факта, че животът на силния пол е по-кратък.
 

Ненавършилите 50 години са убедени, че старостта започва много рано – още на 46 години. Но за тези над 50-годишна възраст тя настъпва на 62 години и половина.
 

Според младежите от 16 до 24 години средната възраст настъпва на 32. Навършилите 80 пък казват, че при тях тя е започнала на 52 години.
 

За усещането за старост значение имат и социалните фактори. Тези, които живеят под наем, смятат, че старостта започва пет години по-рано в сравнение с тези, които имат собствен дом. А за безработните старостта започва цели девет години по-рано, отколкото за работещите.

Източник:az-jenata.bg

Кандидатурата Ви е изпратена успешно. Очаквайте да се свържем с Вас

Кратък формуляр за кандидатстване

Искате високоплатена работа?

Попълнете формуляра
Прикачи CV