0884 72 45 02  ivanova.profiassist
profiasist
Назад
Австрия прави немския задължителен за мигрантите и им ограничава помощите

Австрия прави немския задължителен за мигрантите и им ограничава помощите

29.05.2018

Австрийското коалиционно правителство представи планове за намаляване на плащанията за имигранти, включително бежанци, с което цели възпиране на новопристигналите.

Основното плащане за обезщетения ще бъде ограничено до 563 евро на месец, което ще нарасне, за да съответства на сумата, която австрийците получават - 863 евро - ако съответните мигранти преминат теста по немски. На имигрантите също така ще бъде забранено да претендират за такива обезщетения в продължение на пет години.

Австрийският канцлер Себастиан Курц обеща твърда линия по въпроса за имиграцията още докато беше външен министър и в предизборната си кампания. Той проведе кампанията си с обещания да ограничи ползите за бежанците и да закрие маршрутите на имигрантите за Европа. "Основното правило, което ще въведем, е, че немският език ще се превърне в ключ към пълната минимална полза", заяви на пресконференция канцлерът. "Това означава, че всеки, който няма достатъчно езикови умения, няма да може да претендира за пълната минимална полза", добави той. Но намеренията на австрийското правителство поставят Австрия в конфликт с останалата част от Европейския съюз, защото правилата на ЕС относно свободата на установяване изискват всички граждани на държавите-членки да бъдат третирани еднакво.

Австрийското коалиционно правителство на консервативната Народна партия и крайнодясната Партия на свободата бе одобрено през декември след изборите на 15 октомври. Избирателните кампании на партиите бяха доминирани от миграционната криза в Европа - нещо, за което антимиграционната Партия за свободата отдавна води кампания. През 2015 година в разгара на кризата с мигрантите в Европа повече от 90 000 души подадоха молба за убежище в Австрия, което съставлява повече от 1% от населението на страната. Първоначално бежанците бяха приветствани, но настроенията в страната бързо се промениха.

 

Източник:monitor.bg

Кандидатурата Ви е изпратена успешно. Очаквайте да се свържем с Вас

Кратък формуляр за кандидатстване

Искате високоплатена работа?

Попълнете формуляра
Прикачи CV