0884 72 45 02  ivanova.profiassist
profiasist
Назад
Франкфурт

Франкфурт

30.08.2018

Освен блестящите небостъргачи, Централната банка и скъпите ресторанти, Франкфурт (Frankfurt) има да ви предложи още много. Зад лъскавата му фасада се крият средновековните квартали, приветливите паркове, толкова приятни за пикник, и изненадващо здравословният живот на открито. Франкфурт е известен и с ябълковото си вино „Äppelwoi”. Не пропускайте винените кръчми на града.

Още от XII в. търговци от цяла Европа са привлечени от солидния пазар на града. Крал Фредерик I е коронован във Франкфурт през 1152 г. и неговото завещание въздига града пред Германия и света. Бомбардировките през 1944 г. разрушават 80% от Франкфурт, а през следващите десетилетия градът е изграден наново. Реконструкцията на площад Рьомерберг (Römerberg) например не е завършена чак до 1983 г.

Най-старият район на града, Алдщад (Aldstadt), има сгради, издигнати в периоди, вариращи от Средновековието до към XVIII в. Тук е и прочутият площад Рьомерберг. В съседство е Иненщад – центърът на града. Пешеходната улица "Цайл" (Zeil) може да се оприличи на Стрьогет (Ströget) в Копенхаген. Тук са и старата опера – Алте и къщата на Гьоте. Южно от реката е Захсенхаузен (Sachsenhausen) – очарователен квартал с каменни улички и много музеи. Северно от централен Франкфурт е Борнхайм, кръстен по прякора на Лустиг Дорф – смешното село. Това е най-гъсто населеният район и напоследък в него отварят врати многобройни нови барове. Вестенд (Западния край) може да се сравни с лондонския Уестенд (Westend).

Важна информация:

Население: 700 000 жители

Валута: Евро. Навсякъде се приемат международните кредитни и дебитни карти. На много места можете да откриете банкомати.

Работно време: Големите магазини са отворени от понеделник до петък между 9:00 и 20:00 часа и в събота от 9:00 до 18:00 часа.

Спешен телефон:

Полиция: 110

Пожарна и бърза помощ: 112

Туристическа информация: Туристическа информация можете да получите на централната гара (Hauptbahnhof), както и на адрес Römerberg 27.

Необикновените музеи на Франкфурт с до 50% намаление

Въпреки че Франкфурт е европейският град, който може би най-много прилича на Ню Йорк със своите небостъргачи, влиятелната си фондова борса и десетките си банки, точно тук се помещава Домът на Библията - музей, който се старае да ви доближи максимално реалистично до библейския свят. В експозицията ще видите лодка от времето на Христос, древни шатри и ще си направите мултимедийна "разходка през Библията".

Франкфурт има да ви предложи още много любопитни музеи и културни изживявания, за които ще ви трябват поне няколко свободни дни - Музея на киното, Иконния музей, Еврейския музей, операта, театъра, Ботаническата и Зоологическата градина... За всички тези и много други любопитни кътчета в европейската финансова столица можете да ползвате до 50% отстъпка с Frankfurt Card. Освен това се возите безплатно на градския транспорт (включително и до летището) и хапвате и пийвате с намаление в редица заведения.

Frankfurt Card можете да вземете за 1 или 2 дни, като разновидностите са две - за един човек и за група от 2-5 души. Насладете се на културното лице на Франкфурт и спестете пари за още няколко бири с пикантни наденички!

 

www.nasamnatam.com

Кандидатурата Ви е изпратена успешно. Очаквайте да се свържем с Вас

Кратък формуляр за кандидатстване

Искате високоплатена работа?

Попълнете формуляра
Прикачи CV