0884 72 45 02  ivanova.profiassist
profiasist
Назад
Трудовата терапия помага на страдащите от деменция да останат по-активни

Трудовата терапия помага на страдащите от деменция да останат по-активни

27.01.2020

Ново проучване на учени от Университета в Куинсланд, Австралия, разкрива, че трудовата терапия може да бъде изключително полезна при подпомагането на пациенти с деменция да останат по-активни.
Трудовата терапия е вид лечение, което се прилага при различни увреждания и е насочено към възстановяването на способностите на човек да извършва конкретни ежедневни дейности.
В своето проучване изследователите анализират 15 изследвания от цял свят, в които се наблюдават ефектите от трудовата терапия при хора с деменция и техните семейства. Проучването разкрива редица ползи от провеждането на подобен тип лечение. Например тя намалява повтарящите се въпроси от пациента и подобрява условията на работа на полагащия грижи. Най-важното според учените е, че позволява на хората с деменция да участват в ежедневните дейности, които преди заболяването са изпълнявали сами.
„Трудовите терапевти подпомагат хората, страдащи от деменция, и персонала, полагащ грижи за тях, като намират нови начини за извършването на ежедневни дейности с помощта на минимални промени в средата, които улесняват пациентите и намаляват ежедневния стрес, който изпитват.“, споделя Сали Бенет, автор на изследването.
Учените са категорични, че трудовата терапия не възстановява невронните връзки, а само помага на хората да се адаптират към променящите се познавателни способности и намаления капацитет на паметта. В същото време това осигурява извършването на умствено упражнение, което е от изключителна полза за страдащите от деменция.
Трудовата терапия е много полезна и, когато се прилага професионално, може да подобри качеството на живот на много хора, категорични са изследователите. Те допълват, че този вид лечение е полезно и за полагащите грижи, тъй като по този начин те успяват да бъдат от по-голяма полза за пациентите с деменция.

media.framar.bg

Кандидатурата Ви е изпратена успешно. Очаквайте да се свържем с Вас

Кратък формуляр за кандидатстване

Искате високоплатена работа?

Попълнете формуляра
Прикачи CV