0884 72 45 02  ivanova.profiassist
profiasist
Назад
ЕВРОПЕЙСКА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАРТА (ЕЗОК)

ЕВРОПЕЙСКА ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНА КАРТА (ЕЗОК)

14.06.2021

БЕЗПЛАТНА за всички здравноосигурени лица, лица до 18 години и пенсионери.
Идва време за почивки и хубави емоции. Ако плановете Ви са да пътувате извън България в държава от Европейския съюз не забравяйте да си вземете Европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК).
Европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК) Ви дава право получите спешна и неотложна (медицинска и дентална) помощ при престой в държавите членки на Европейския съюз. Всички държави може да видите тук http://ezok.bg/participants.html
А ако все още нямате такава, побързайте да си я извадите от най-близкия център. Клоновата мрежа на Банка ДСК са част от центровете, които може да видите тук http://ezok.bg/locations.html
Срокът за издаване е 15 календарни дни.
Заявлението за издаване на европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК) се подава лично или от упълномощено лице. За лицата над 18 години е необходимо да носите лична карта и ако имате ТЕЛК. За лица под 18 години е необходимо да носите лична карта или международен паспорт, или акт за раждане и лична карта на родител/настойник.
Европейска здравноосигурителна карта (ЕЗОК) е със срок на валидност 1 година, за пенсионери – 10 години, а за лица под 18 години – 5 години или до навършване на 18 години, но не по-малко от 1 година.
 
Източник:

Кандидатурата Ви е изпратена успешно. Очаквайте да се свържем с Вас

Кратък формуляр за кандидатстване

Искате високоплатена работа?

Попълнете формуляра
Прикачи CV