0884 72 45 02  ivanova.profiassist
profiasist
Назад
5 Идеални Хелоуин Занимания за Хора с Деменцияа

5 Идеални Хелоуин Занимания за Хора с Деменцияа

31.10.2021

1. Изпработване на Декорация

Възрастните хaора, обичат да се забавляват с човека който ги обгрижва, както и с близки, роднини и внуци, правейки забавна декорация за празника. Според стадия на заболяването, възрастният човек е възможно да се справи с изрязването на фигурки и залепянето им една за друга или рисуване с водни бои/маркери. Някои от тях, също биха могли да се справят с шиене на лесни елементи.

2. Приготвяне на Празнични Сладки

Бисквитите на тема Хелоуин, са сравнително лесни за приготовление. Позволете на човека да подготви необходимите съставки и да декорира сладките, когато са готови. Ароматите и различните текстури на продуктите помагат за стимулацията на мозъка. 

3. Създаване на Костюми

Ако възрастният човек има внуци или други малки деца, на които се радва, помогнете му с изработването на детски костюми. Ако човекът все още умее да реже и шие, позволете му, защото това ще му даде чувство на удовлетворение от свършената работа. Визуалните, физическите и менталните умения необходими за подобни дейности, стимулират различни части от мозъка. Тези занимания, също могат да възвърнат спомени от предишни празници. 

4. Събиране на Бонбони или "Süß oder saueres!"

Няма причина поради която възрастният човек да не може да се забавлява и изпълни традицията на празника. Ходенето от врата на врата и събирането на бонбони е не само тренировка, която засилва сърдечно-съдоваото здраве, но и ви предоставя възможност да се сближите още повече. Разхождайки се сред децата в квартала, носи щастие на възрастния човек. 

5. Организиране на Хелоуин Парти

Ако ще организирате парти за Хелоуин, позволете на възрастният човек да ви помогне в  приготовлението на храна и лакомства в празнична тематика. След като се нахраните, можете да се насладите на забавен филм. Също така, част от вечерта може да се отдадете на забавни празнични игри. Те помагат на възрастния да развие по-добро психично здраве и да се чувства полезен.

 

 

Кандидатурата Ви е изпратена успешно. Очаквайте да се свържем с Вас

Кратък формуляр за кандидатстване

Искате високоплатена работа?

Попълнете формуляра
Прикачи CV