0884 72 45 02  ivanova.profiassist
profiasist
Назад
Коледни пости 2021 – ва година – всичко, което трябва да знаем за тях

Коледни пости 2021 – ва година – всичко, което трябва да знаем за тях

15.11.2021

Коледните пости 2021, а и всички останали през годината, са възможност за всеки, който иска да бъде духовно осъзнат, здрав, смирен и по-добър. Когато човек спазва стриктно постите, той пречиства сърцето и се облагородява духовно.

Заглеждайки се в календара, ще ни стане ясно, че постите заемат почти половината година. Ако сте решили да постите, трябва да сте подготвени за осъзнати лишения от някои удобства. По този начин вие ще пречистите тялото и ще подсилите волята си.

Много от хората, които редовно постят, са единодушни в това, че именно тези въздържания ги карат да се чувстват по-щастливи, здрави и смирени.

Коледни пости 2021 – кога и защо да постим

В българската православна традиция постите са четири на брой – коледни, богородични, великденски и петрови. Всяка година на 15 ноември стартират коледните пости. Те продължават до Коледа (включително и Бъдни вечер).

Ако сме наистина стриктни в спазването им, накрая на поста ще усетим как тялото ни е много по-здраво, умът пречистен и сме изпълнени с енергия.

Когато говорим за пости, нямаме предвид въздържание само от храна или вода. Това е период, в който човек трябва да не се изкушава от телесни и умствени страсти, не бива да изпитва злоба или алчност.

С какво да се храним по време на коледните пости

От 15 ноември до Коледа човек трябва да изключи всякакви животински храни от своето меню и да се храни само с постни такива. Може да се консумират различни видове ядки, семена, плодове, зеленчуци, бобови храни и други.

Онези от вас, които се тревожат, че по време на постене няма да успеят да си набавят всички полезни вещества, от които организмът на човек се нуждае, най-добре да престанат. Истината е, че разнообразните растителни храни са способни да ни доставят всякакви витамини и минерали, без да се получи какъвто й да е дефицит.

По време на постенето има и такива дни, в които човек може да похапне риба или други морски дарове.

Съвети за това как човек да се подготви за коледните пости 2021:

• Започнете да намалявате пушенето на цигари;

• Намалете алкохолните питиета;

• Намалете и спрете консумацията на кафе;

• Постепенно започнете да изключвате от менюто си консумацията на сладки храни и всякакви други пакетирани полуфабрикати;

• Постепенно започнете да изключвате от менюто си червено месо. В началото можете да го замествате с консумацията на млечни храни;

• Старайте се да консумирате животински храни веднъж в седмицата, докато тялото ви се подготви;

• Ако консумирате животински храни, не ги смесвайте с въглехидрати;
• Намалете консумацията на растителни мазнини;

• Заменете обяда или закуската с плодове;

• Вместо зехтин и олио започнете да консумирате семена и ядки;

• Започнете да пиете повече вода.

Подгответе тялото си за Коледни пости 2021 – ва година. Не забравяйте обаче преди старта на въздържанието да отправите молитва към Бога. Ако чувствате, че имате вина или сте допуснали грешка, помолете за прошка!

Източник: actualno.com

Кандидатурата Ви е изпратена успешно. Очаквайте да се свържем с Вас

Кратък формуляр за кандидатстване

Искате високоплатена работа?

Попълнете формуляра
Прикачи CV