0884 72 45 02  ivanova.profiassist
profiasist
Назад
5 от Най-невероятните Коледни Базари в Германия

5 от Най-невероятните Коледни Базари в Германия

06.12.2021

1. Trier

Сега, за 40та поредна година, Коледният Базар в Триер, ще бъде отново един от най-прекрасните в цяла Германия. Позициониран в средновековния централен базар пред величествената катедрала, която е идеален фон, за 95 атрактивно декорирани къщички.

За първи път, програмата подходяща за цялото семейство, се променя почти всеки ден - от исторически куклен театър до знаменити тенори и песнописци. Коледният Базар в Триер е често описван от посетителите, като "романтичен с възхитителна атмосфера".

 Начална дата: От 19ти Ноември до 22ри Декември 2021.

2. Leipzig

Коледния базар в Лайпциг датира чак до 1458г. шестте му зони съответстват с пленителният исторически пейзаж в центъра на града. С повече от 250 блестукащи сергии хармонично поставени в историческият цебтър, коледният базар в Лайпциг е не само един от най-старите но и един от най-големите в Германия. Предлагат се множество празнични наслади на посетителите, като да се потопят в кулинарни изкушения или да преоткрият традиционния за града средновековен базар. По традиция, центъра на коледния базар е Marktplatz (площада), където посетителите могат да се възхищават на изящно украсена елха, висока 20 метра и да се насладят на голямо разнообразие от представления на централната сцена.

Начална дата: От 23ти Ноември до 23ти Декември 2021.

 

3. Braunschweig

Всяка година, площадите около катедралата St. Blasii се трансформират в красиви коледни базари с елегантни блясъци и възхитителна атмосфера. 150 занаятчии и продавачи, ще отворят техните украсени с любов щандове. Ще предлагат широк набор от подаръци, като дървени играчки, ръчно изработени бижута, кожени изделия и осветени коледни звезди. Кулинарните деликатеси от региона, както и света, също са винаги популярни и фаворити по време на празниците.

С неговата 500 годишна традиция, коледният базар на Braunschweig е сред най-атрактивните базари. Всяка година, той превлича няколко стотин хиляди посетители.

Начална дата: От 24ти Ноември до 29ти Декември 2021.

 

4. Aachen

Всяка година преди Коледа, площадите и улиците заобикалящи катедралата и центъра се трансформират в рай от светлини, цветове, празнични звуци и съблазнителни аромати. Прочутият базар в коледния град, който е издигнат с грижовност и емоция, вдъхновява малки и големи. Огромният избор между оригинални, стилни и ценни изделия, осъществява малки и големи мечти. Нищо чудно, че коледния базар на Aachen е станал абсолютно задължителен, за всички хора от града и го очакват с огромно нетърпение!

Начална дата: От 19ти Ноември до 23ти Декември 2021.

 

5. Baden-Baden

Разположен в началото на световно известният зелен коридор на Baden-Baden, посетителите ще

се сблъскат с малки улички пълни с празнични щандове, където романтичната атмосфера е увеличена от хиляди блестящи коледни лампички. Подбраната програма за забавления и специалният кетъринг са блестящ завършек, на цялостното изживяване.

Начална дата: От 25ти Ноември до 6ти Януари 2021.

 

Кандидатурата Ви е изпратена успешно. Очаквайте да се свържем с Вас

Кратък формуляр за кандидатстване

Искате високоплатена работа?

Попълнете формуляра
Прикачи CV