0884 72 45 02  ivanova.profiassist
profiasist

Същност на професията

 

 

 

 

 

 

 

Същност на професията социален асистент

Вие сте решени да поемете ангажимента да живеете и работите в чужда страна като приемете предизвикателствата на  професията социален асистент, и нашият екип Ви поздравява за мотивацията и смелостта!

Но какво всъщност стои зад призванието социален асистент?

Да избереш професията социален асистент е едно изключително отговорно решение. По време на престоя си, в   който Вие ще живеете на пълен пансион 24 часа в денонощието при  възрастния човек/ възрастно семейство, ще научавате  и преживявате много нови неща, опознавате хора от друга култура, ще се сблъсквате с предизвикателствата на   чуждия език, ще се налага да взимате и жизненоважни решения, в което начинание Ви подкрепяме неотлъчно като Ваш   работодател.

Трябва да сте винаги наясно, че от Вас се очаква професионализъм във всяко едно отношение и търпение в по-напрегнати ситуации. Това означава, да бъдете достатъчно отговорни, организирани, грижовни и всеотдайни в работата си. Съответно ще Ви бъде оказано специално отношение и ще Ви бъде гласувано голямо доверие.

Важното за Вас като бъдещи социални асистенти ще е да успеете да се интегрирате в чуждата страна и култура, и оттам в начина на живот на семейството, при което пребивавате. Това означава да имате  позитивна  нагласа, мотивация и инициатива към работата, която извършвате.

И нека не забравяме, че основната мисия на социалната професия е да създадете уют в сивото ежедневие на възрастния човек, за да се почувства полезен, въпреки невъзможността да се грижи изцяло за себе си.

 

Какви услуги извършва социалният асистент?

1) Ежедневна грижа за пациента – лична хигиена, прием на лекарства, придружаване до тоалетна, смяна на памперс,

помощ при ходене и ставане от легло/стол, придружаване до лекарски кабинет

2) Закупуване и подготовка на храната

3) Домакинство, градинска работа и грижа за домашни любимци 

4) Помощ при общуването и поддържането на социални контакти, развлечения и занимания в дома и извън него

             

Кандидатурата Ви е изпратена успешно. Очаквайте да се свържем с Вас

Кратък формуляр за кандидатстване

Искате високоплатена работа?

Попълнете формуляра
Прикачи CV